Klaas & Betty

Hallo, wij zijn Klaas en Betty en sinds 2000 wonen wij samen met onze kinderen op dit bedrijf.

We hebben de melkveehouderij en de camping voortgezet van de ouders van Klaas. In 1984 is de camping opgestart; kleinschalig, van 1 tot 5 eenheden en later mochten er 10 eenheden staan. Vroeger had de camping geen naam, maar iedereen had het altijd over kamperen bij “Boer Bakker”.

Wij hebben in de loop der jaren enige veranderingen toegepast. Wij hebben dit altijd weloverwogen en met veel enthousiasme gedaan!

Het kampeerveld is in 2004 een keer zo groot geworden (15 eenheden) en een luxe toiletvoorziening met een slechtweer accommodatie werd gebouwd.

De camping kreeg zelfs een naam: “De Oosthoek”; deze naam ontleent zich aan het feit dat de Koaidyk zich in de uiterste oosthoek van It Heidenskip bevindt.

In 2012 is de loopstal voor de koeien compleet vernieuwd. In 2014 is de camping uitgebreid van 15 tot 25 eenheden en een haven werd gerealiseerd. Het toiletgebouw is in het voorjaar van 2018 gerenoveerd en uitgebreid. Hiermee is de camping uitgebloeid tot een moderne camping met haven en goede voorzieningen. Met de unieke ligging en de persoonlijke, gemoedelijke sfeer, maakt dit voor de gasten en voor ons een speciale plek!

over-ons-klein

De boerderij

Wij hebben een melkveebedrijf met zo’n 140 stuks melk- en jongvee. In 2012 is er een nieuwe loopstal gebouwd welke veel ruimte, licht, frisse lucht en comfort biedt aan zowel de koe als de boer. Twee keer per dag worden de koeien gemolken, 24 tegelijk. Een interessant proces. De kalfjes (0 – 8 maanden oud) zijn gehuisvest in een kalverenstal naast de loopstal. Het is mooi om te zien hoe de kalfjes te drinken krijgen! De gasten zijn welkom om een kijkje te mogen nemen.